= Malton (01.11.P)

.
.
Malton egy kisváros (nagyobbacska falu) Yorkshire tartományban. van benne egy építésziroda és hogy mindenkinek jó legyen, itt segítek be most kb. másfél hónapig. szállásom az irodától 200 lépésre egy kicsi hotel legfelső emeltén klassz kis dupplaágyas szoba, van tévé meg szépkilátás a napfelkeltére, és használhatom a főnök konyháját.

itt mindenki angol és ami írva u az ejtve is az. bus, busker, mulled wine, stb.
képek:
.
.

a hotel neve George. de a főnök Richard. ahogy az irodában is a legtöbb ember. "everybody is a Dick in this office"... mondták viccesen.
.
.

hátsókert (balfölső sarok, ablakmöge.)
.
.

napfelkelte
.
.

csodahangulatos mécseses, de a gyors reggeli tusolásról egy időre át kell térni a ritkább elterülős fürdésre. (hm, btw: azt a rosszindulatú pletykát hallottam, hogy az "angolok" viszonylag ritkán, átlag hetente egyszer fürdenek. nem tudom mennyire igaz, végülis semmi baj nincs ezzel, ha hozzászokik a szervezet, egészséges meg takarékos is lehet (meg ízlések és pofonok), csak azon merengtem el, hogy vajon a tyúk vagy a tojás volte; a szokást követi az infrastruktúra vagy fordítva: azér nem zuhanyoznak, mer nincs mivel..? )
.
.
nem látszik jól, Derek Fox a kerékpáros hentes, és ami lóg, az mindenféle vad, nyulak meg fácán.
.
.
piaca
.
.
templom és police crimestoppers (rendőrségi felvilágosítás szórólapokkal az elkövethető vétkekről)
.
.
ez a sikátor köti össze a hotelt a piactérrel.
két dolog miatt érdekes, az egyik, hogy innen nyílik
a helyi 2 termes mozi főbejárata
(igen, az tető ott a távolban),
valamint...
.
.
...valamint hogy az ablakból nem más mosolyog ránk mint
"Tevagyazistennőmszeretlek" Görög Zita... - az otthon (vanilía)íze...
.
.
.
eleinte úgy fogalmaztam, hogy olyan mint London külvárosa, csak csöndesebb és nincsenek doubledecker buszok. tévedés volt, igaz ezek távolsági járatok. Petikének, sok szeretettel.
...
.
.

Nincsenek megjegyzések: